Nästa hållplats Helsingborg

God morgon! Uppdateringen i veckan har inte precis varit på topp. Igår tränade jag och Sune lite på program delar ifrån lätt a:1 & lätt a:P1. Sune var väll inte på så glatt humör, men han kändes helt ok ändå. Han har ju fått ta det lugnare nu i veckan. Min kompis Hedvig följde med till stallet igår vilket var trevligt. Från början var tanken att Patrik och Gustaf från min klass också skulle hängt med, men de fegade ur trotts att de hade sett fram emot det och snackat om det nästan hela eftermiddagen igår :) de var så roliga när de frågade om de fick sitta upp på hästen och röra sig framåt på den, haha de lät så roliga när de frågade. Idag vid 09.00 tiden så ska familjen åka till Skåne för att fira min farbrors födelsedag. Jag ska försöka att uppdatera bloggen ändå :) hoppas att ni får en fin dag!! Kramar ifrån oss :) Ps. Har ni något ni vill att jag ska blogga om så komentera gärna :)

Plugg -.-

Halloj! Jag är nyss hemkommen ifrån Hedvigs place där jag fikande med mina finingar :P. Och nu ska jag återgå till mitt pluggande. Sune ska få vila idag så att jag kan lägga lite extra tid åt pluggningen inför kemiprovet jag har senare i veckan, dessutom kan det vara skönt att Sune får vila lite nu när han tränats hårt ett tag. Jag hoppas att även ni får en skön eftermiddag :D Ville bara visa att jag lever,hihi :P
Kramar!

Måndagen den 21/2

Hej hopp! allt bra med er? Själv har jag haft en ganska slapp måndag. Det var kul att få träffa klassen igen,hihi. Idag kom jag upp till stallet ovanligt tidigt tack vare Andrea :D Idag fick Sune vila så därför ägnade vi oss åt att bara ta en liten mysig promenad. Lilla finingen verkade vara på bra humör idag men det märktes att han var lite mör i kroppen efter gårdagens tävling. Jag passade även på att titta lite på när Andrea red lilla Jackie, jag måste säga att lilla guman börjar bli riktigt fin.
Våra planer för veckan ser just nu ut så här:
mån: Vilodag med promenad och mys med lite extra mat. (Ute)
tis:Vilodag med lite promenad och så klart ompyssling och mys. (Ute)
ons:Lösgörande arbete i rid huset med fram och avskrittning utomhus.
tors: Skritta ut barbacka i låg form.
fre: Skritta ut + lösgörande arbete.
lör: Vilodag då familjen åker till skåne.
sön: eventuellt att Mickan trimmar om hon hinner då hon själv tävlar.
Nu måste jag tyvärr gå och sätta mig och plugga inför kemi provet vi har denna torsdagen. Jag hoppas verkligen att ni får en fantastisk måndagskväll.
Många kramar ifrån oss

Härlig tävlings dag!

HejHej! I dag måste jag säga att det har det varit en fantastisk tävlings dag. På framridningen kom vår fantastiska lagtränare Jan-Ove Olsson och hjälpte till vilket jag verkligen uppskattade. Min första tävlingsklass var Lätt A:1 och där red vi på 65% Riktigt nöjda var vi båda två!!!! Jag höjde mitt personbästa i Lätt A:1 med hela 7%. Vi slutade på en 4:de placering av 12 ekipage och 1 plats utanför placering. I Den sista klassen så var Sune och jag lite tröttare men helheten av programutförnadet var mycket jämnare och bättre än i Lätt A:1. I Lätt A:P1 som var min första debut red jag på 61.3& och var 0.7% ifrån att ha gjort mitt första kval till Nationell nivå. Där slutade vi på en 5.e placering utav 12 ekipage. Jag är verkligen sjukt nöjd med bådas prestationer idag. Nu har vi siktet inne på Mantorps regionala ponnydressyr vecka 10, och även där ska vi försöka sätta vårt första kval till nationell nivå. Den här veckan ska mest vara realax vecka för Sune och mig. Vi ska försöka komma ut i skogen och träna på lite finslip då det bara är de sista detaljerna som saknas inne på tävlingbanan.
Dagens tävlingstips: Om du har en ponny/häst som är avspänd så är det ett bra sätt att innan de sista minutrarna före start sätta full fokus på arbetet. Håll fokusen några minuter innan start och låt inte hästen få långa tyglar förrens du har ridit ditt program inne på tävlingsbanan, håll stadig kontakt och väck uppmärksamhet, var noga med att det är du som väljer hästens form. Detta gör att du håller energin och fokusen uppe både på dig själv och din ponny/häst.
Nu ska jag bara ta det lugnt då jag är super trött. I morgon börjar plugget igen-.- . Ha en fortsatt trevlig kväll!
Sune och jag efter första klassen
Sune och jag efter första klassen
Kramizar :D

Jan-Ove träning + dagen innan tävling

God morgon alla solstrålar! vilket fint väder det är idag :D I dag ska jag träna för Jan-Ove. Vi ska nog träna igenom de program som jag ska starta i morgon då det är regional ponnydressyr på Jfk. Jag måste säga att jag är sjukt taggad inför i morgon. Helena (Hannas mamma) har köpt in riktigt fina priser som man gärna vill kamma hem :P Nä men ärligt talat hoppas jag bara att allt går bra i morgon och att jag och Sune kämpar tillsammans och gör vårt bästa, det är det viktigaste. Jag ska träna kl 16.30 och efter det så blir det massa pyssel med knoppning och putsning. Gud av kul det ska bli :D Nu ska jag gå och äta frukost och springa igenom mina program några gånger, hoppas att ni också får en trevlig dag!
Vem vet det kanske kommer ett blogginlägg lite senare , så håll ögonen öppna :P
Puss och kram!

Bild på min Kavaj!

Hej alla solstrålar, jag fick ju ett önska inlägg för några dagar sen om att ni ville se hur min nu Cavallo kavaj såg ut. Då kunde jag inte lägga upp någon bild på min egna då vår dator inte riktigt funkade, och därför lägger jag upp dessa bilder på mig och kavajen. I hope you like it :P
Hoppas att ni får en sin dag! Hörs lite senare.
Kramisar!

Lagjackorna :D

Hej på er! nu har jag och mamma hämtat hem lagets ny broderade lagjackor så här blev resultatet.
Ryggen
ärmen från sidan.
Visst blev dem bra :D
I dag tragglade jag och Sune igenom programmen och det känns som att det börjar sätta sig i min hjärna. Tyvärr var Sune på dåligt humör idag. Jag och Sune var även ute i skogen och traskade i ca 30 min. I morgon ska Sune få ta det lugnt, vi ska bara gå en liten promenad. Ja ska även passa på att gen honom massage och så. På lördag är det programträning och träning för Jan-Ove och på söndag så är det tävling :D Nu får ni ha det så bra!
Kramisar

Datorn är nu lagad :D

Hej igen! Jag har ju inte kunnat lägga upp bilder på bloggen nu på ett tag, men nu är den som tur är lagad. Därför får ni en bild på min sockersöta ponny :P Tyvärr är bilden 2 veckor gammal, men i morgon lovar jag att lägga upp nya bilder.
Kramar!

Lagjackorna är klara!!!!

Hej! Idag fick vi beskedet om att lagets jackor var klara! sjukt kul. Jag och pappa lämnade ju in dem för broderi i helgen och nu är dem klara :D siken tur, för på söndag ska laget troligtvis bli intervjuade av Jönköpings posten. I dag har jag försökt lära mig Lätt A:! och Lätt A:P1´s program för att jag skulle kunna träna in dem ordentligt med Sune. Idag var Sune pigg när jag red. Vi red igenom program och tragglade längningar, enkla galoppombyten, tempoväxlingar, ryggningar och halter. Han var fin i början men var lite irriterad och sur när jag försökte få honom att gå noga mellan mina hjälper. Han tycker fortfarande att det är jobbigt att gå mellan skänkel och hand och mitt i mellan mina hjälper och därför kan han bli lite bråkig. I slutet av passet så var han super fin. Vi tränade extra mycket på tempoväxlingar då han kan vara svår att få till skillnader mellan dem, men även det kändes super i slutet. Imorgon är det fortsatt träning på programmen. Jag hoppas verkligen tt allt sitter på tävlingen. Nu måste jag tyvärr gå och städa och fortsätta traggla in program. Ha det finfint så hörs vi!
Kram :D

God morgon!

Hej på er alla sömntutor! Idag är det en ny dag med nya möjligheter. Jag ska snart gå upp och äta frukost och sedan ska jag börja fixa i ordning och tvätta tävlingskläder och liknande. Det vita tävling schabraket behöver tvättas och jag behöver hitta mina vita tävlingsbyxor. Nästa söndag drar tävlingarna igång på riktigt! Det är regional ponny dressyr på Jönköpings fältrittklubb, Sune och jag ska självklart vara med och tävla. Jag såg att startlistorna hade kommit ut nu. Måste säga att jag börjar bli nervös och taggad., måtte bara att allt går vägen! I dag ska Sune få vila, men det blir en liten promenad ute och såklart extra ompyssling och så. Ha det fint så ses lite senare igen.
Kramisar

Film mys med Hedvig & Lisa!

Halloj! Nu ska jag strax äta och sedan ska jag och Hedvig gå hem till Lisa för att titta på film och äta godis :D Ville bara säga god natt och önska er en trevlig kväll!
Kram!

Jan-Ove träning!

Hej! I dag har jag tränat för Jan-Ove. Träningen gick bra men jag och Sune blev väldigt trötta i slutet. Jag har bestämt mig för att rida LA:1 och LA:P1 nästa helg då det är regional ponnydressyr och därför tränade vi mycket på programmeras innehåll. Sune kändes super fin och Jan-Ove tyckte att vi även denna gång hade utvecklats mycket. Nu är det bara upp till mig! Jag måste orka rida sune i vreda steg och passa så att han inte blir för trång i ganacherna. Nu ska jag bara ta det lugnt och ta en härligt varm dusch. Jag ser redan nu fram emot nästa tränings pass med Jan-Ove. Hoppas att ni får en trevlig dag!
Vem vet, det kanske kommer ett till blogginlägg lite senare?
Kramisar!

Önske Bild på min nya kavaj

Hej igen :D Jag fick en fråga om jag kunde lägga upp en bild på Cavallo kavajen med Swarovski stenarna, som jag fick idag. Tyvärr så är det så att vår dator inte riktigt funkar just nu så jag kan inte lägga upp en bild idag men så fort datorn är fixad så lovar jag att lägga upp en bild på den. Jag tänkte att jag kunde försöka förklara hur den ser ut så länge :P
Kavajen har modellen som kavajen på bilden har.
Kavajens kragkant är prydd med små Swarovskipälor som sitter i rad eftervarandra rund hela kragen
Kavajens 4 kanappar på framsidan, de är dekorerade med små små swarovski pärlor som utgör en ring i själva knappen.
På armarna sitter det 3 knappar som ser exakt lika dana som knapparna på framsidan av kavajen.
På baksidan av kavajen sitter det även 2 dekorerade knappar som ser lika dana ut som de andra knapparna
Kavajen är svart. Super snygg är den verkligen. Hoppas att ni förstår min beskrivning. Jag lovar ta en bild kommer inom kort.
Ha det fint!
Kramar!

Laddar inför HipHip och melodifestivalen

Hej! Nu har jag intagit min plats i soffan och laddar nu för kvällens avsnitt av humor programmet HipHip och Melodifestivalen. Var ju på en liten shopping runda med pappa i förmiddags. Vi skulle ju försöka hitta Cavallo kavajen som jag letat efter. Tro det eller ej jag hitta den den faktiskt och till min glädje så köpte min älskade pappa Cavallo kavajen som var dekorerad med swarovski pärlorna till mig. Jag fick även en mycket snygg tröja. Måste bara säga
- Kärlek till min far :D
Jag skrittade även ut på älsklingen och lösgjorde honom. Han kändes underbar. Laget satt även och tittade på när youngrider ryttarna i dressyr tränade. Vi fick se mycket fina ponnyer. I morgon så är det dags för Jan-Ove träning igen, ska bli mycket roligt!
Ha det fint så hörs vi i morgon igen.
Kramar!

vilken härlig dag!

God morgon sunshines! Vilken solig dag det är idag. Strax så bär det av mot stallet. Idag ska jag skritta fram ute om det inte är för isigt, efter det ska jag rida lösgörande arbete. Sune har fått ta det lite lugnare nu i tre dagar så nu är det dags att sätta fart igen inför Jan-Ove träningen i morgon. Jag hoppas så klart att det ska bli ett roligt pass som vanligt. Lite senare på förmiddagen så ska jag och familjen åka ner på stan för att ha en liten "familjedag". Det blir nog en liten shoppingrunda och sedan ett litet ärende in till den underbara hästaffären Charlies häst och hund. Där ska vi lämna in lagets jackor för tryckning, och om jag har tur så ska vi kika efter om vi kan hitta Cavallo kavajen som jag letat efter. Efter det så ska jag åka upp till stallet igen för att tillsammans med mina lagkamrater titta på när Young rider laget i dressyr tränar för Bo Tibblin. Den fina ponnyhingsten Jurno Rp145 ska bland annat vara med och träna och rykten säger att Sara Henrietta Bergström Källström också kommer :D Det känns som att det kommer att bli en mycket trevlig dag. Hoppas att ni också får en fin dag! Puss & kram

Sportlov <3

Hej! nu är det lov igen :D det känns som att vi precis hade lov men visst är det underbart. Idag hade vi en väldigt skön dag i skolan. Jag hade fem lektioner och vi kollade på film på alla lektionerna förutom en. På lunchrasten var jag och Andrea och lunchade på Mc- drive in, det tackar jag så mycket för. När jag kom hem så bakade jag scons som blev supergoda. Och senare i kväll ska jag upp och löshoppa min lilla älskling. Jag hade ju först tänkt att jag skulle skritta ut en runda med honom idag men det blåser ju som sjutton så det blir inget med det. Kände att han behövde löshoppas då han behöver allsidig träning plus att han brukar tycka att det är super kul. Nu så ska jag bara njuta av känslan att ett lov just har börjat. Jag hör av mig senare i kväll. Puss och kram!

Mobilblogg :P

Go kväll alla fina läsare :) Nu har jag kommit hem från stallet. Familjen Moon ska nu sätta sig och äta kvällsmat framför landskampen, riktigt mys pysigt :) idag så tog jag och Sune en liten skrittrunda ute i snön. Han kändes fin och var på kelhumör :) så söt va han. Nu ska jag äta. Ha det bra så hörs vi imorgon! Kramisar

Till salu!

Hej! För ett tag sedan nämnde jag att jag har lite hästprylar som jag inte använder, de bara ligger och skräpar. Kommer därför att sälja dem nu. Först ut till salu är dessa lindor. Jag säljer dem då de inte passar min ponny. Jag har använt dem 1 gång. Jag säljer jag dem för: 200kr. Hör av er till mig vid intresse. KRAM :D
Svarta elastiska linor. De är fleece längst in på dem och elastiskt material ytterst. De är mycket snygga.

när tävlingarna drar igång

Hej igen :P Jag är på jakt efter en snygg tävlings kavaj. Tävlingarna drar ju igång den 20/2 och jag har ingen kavaj som passar. Jag kan inte han min gamla längre då den är för kort i armarna. Hittade den här snygga kavajen från Cavallo och jag har sett vissa tävlingsryttare med den, den är verkligen super snygg på. Problemet är bara att jag inte riktigt vet vart man kan få tag på dem här i Sverige, eller vad dem kostar.  Jag har sett den är hemma på Charlis häst och hund men där hade dem bara denna kavajen med swarovski stenar på knapparna och kragen och då kostade den 3000, det är lite för dyrt då jag kanske fortfarande växer. Jag har ju bara 1 vecka på mig nu. Om någon vet någonting om denna kavaj eller möjligt har eller känner någon som ska sälja sin så får ni gärna höra av er :P

Ps. Gillar ni den?
Ha det bra så hörs vi :D

för mig är du den bästa som finns!

Hej allesammans. Det har varit lite dålig uppdatering här på bloggen, eller av säger ni? Jag har som vanligt haft fullt upp. I måndags tränade vi för Jan-Ove. träningen gick super bara i början utav passet. Jan-Ove tyckte att Sune hade blivit mer rörlig i bogarna, vilket var roligt att höra. Andra tränings halvan gick lite sämre, då Sune nog tyckte att jag hade för många åsikter om hur han skulle gå. Aja det viktigaste var att båda var nöjda och glada i slutet. I tisdags så hjälpte Mikaela mig att rida till Sune. Jag är riktigt tacksam att hon vill rida Sune åt mig 1 gång i veckan. Mickaela är ju väldigt duktig själv då hon red ponny SM när hon var liten och tävlar idag som i Falsterbo med sina fina dressyrhästar. Mikaela tränade på att Sune skulle gå mellan hjälperna och inte göra så som han gör ibland, att han bara går för en skänkel i taget. Hon tränade även på travlängningar och skänkelvikningar. Sune blev riktigt, riktigt fin. Igår var jag hemma ifrån skolan då jag var sjuk, det innebar också att jag inte åkte upp till stallet. Sune fick alltså vila igår, vilket han verkligen förtjänade. Idag så ska jag gå upp lite tidigare till stallet för att ha möjlighet att skritta ut barbacka på lilla lsklingen innan det blir mörkt. Det blir nog så att Sune får ta det lite lugnare morgon också, jag tror att han behöver det nu eftersom han har gått ganska så hårt nu. På lördag så blir det lösgörande arbete och på söndag är det dags för Jan-Ove träningen igen :D! I morgon börjar dessutom sportlovet, så härligt! Då kommer jag att vara en flitig bloggare :P
Ha det fint så hörs vi ♥

Hej!

 Just nu sitter jag hemma hos  min vän Clara  :D vi tittar på film och äter godis. Idag fick Sune vila vilket han nog behövde. Jag gick en liten promenad och gosade med honom. Jag passade även på att putsa ridutrustningen och städa undan i mina skåp. Jag hittade lite  häst prylar som jag inte använder längre. Tänkte därför ha en liten försäljning här på bloggen. I morgon ska jag och sune rida ett lite lättare pass ute och sedan ska sune klippas på kvällen. Nu måste jag tyvärr sluta skriva, jag får ju inte vara osocial :P
Ha det så bra så hörs vi imorgon.
Puss och kram!


kvällens träning!

Hallå där :D Nu är jag äntligen färdig duschad och klar. Jag älskar känslan av att ha på sig sin gosiga mysdress och känslan av att jag har hela helgen framför mig.  Som jag berättade i förra inlägget så tränade jag för Mikaela i dag. Träningen gick bra! Sune var super duktig. Idag red Mikaela Sune större delen av passet vilket jag tycke är super bra. Vi tränade på att få Sune mellan hjälperna. Passet var väldig intensivt och Sune såg därför ut som en dränkt katt när vi var klara. Jag Funderar på att göra en helklipning nu snarast då det verkar som att Sune skulle behöva det. Mikaela höll även med om att jag borde klippa honom en sista gång nu innan det blir allt för sent. I morgon kommer det som sagt bli en promenad dag för lilla älsklingen då han kommer att ha mycket träningsverk. I morgon händer även andra trevliga grejor :D Jag och en kompis planerar för att gå på bio i morgon kväll= super trevligt :P Nä nu börjar jag bli trött. Jag ska upp tidigt i morgonbitti då jag och mamma har morgonfodringen och utsläppet, härligt :P
Ha det fint så hörs vi i morgon!
Pussar & Kramar

härliga fredag

Troodiloo!
Mys pys fredagen här igen :D Även denna vecka har gått snabbt, men vad är det man brukar säga
- Tiden går fort när man har roligt :P
Både jag och Sune mår finfint :D Jag tror att vi båda börjat få vårkänslor :D
Sune har  även denna vecka känts super fin. Jag tycker att det går mer och mer framåt. Sune har även börjat fälla sin vinterpäls nu vilket betyder att våren är på väg♥. För att Sune inte ska tappa i hullet eller bli sjuk då har är väldigt känslig nu så får han foderjäst och lite annat smått å gott. Idag ska jag träna för Mikaela vilket ska bli kul =) I morgon ska Sune få vila ( jag ska leda honom på asfalt vilken stärker hästens leder) Även på söndag ska vi försöka komma ut i skogen. På måndag nästa vecka är det dags för Jan-Ove träning igen =)
Jag kommer nog med ett litet inlägg ifrån träningen kväll :)
Ha det bäst så hörs vi snart ♥

RSS 2.0