Skönhets tips :)

Hej igen! Sitter nu här hemma med ansiktsmask och pluggar. Tänkte tipsa er om en hemma gjord ansiktsmask som jag brukar göra. Hyn blir len som silke efteråt.
Ansikte
Så här gör du/ detta behöver du:
1. 1/2 avokado
2. 1 mts vanlig olja
3. 1 mts flytande honung
4. 1/2 dl vanlig havre
Blanda ihop och låt verka i ca 15 minuter, tvätta sedan av med ljummet vatten.
Läppar
1. Några droppar ljummet vatten och ca 1 mts socker
Skrubba läpparna försiktigt, skölj dem sedan med vatten och låt torka
Ibland måste vi även tänka på oss själva och unna oss lite lyx :P
Lycka till!
Puss & Kram

Studiedag

Hej på er! Idag har jag studiedag :) Jag har redan varit uppe i stallet och fixat. Sune och jag skrittade ut i ca30 minuter och sedan så trimmade vi inför Trollhättans regionala dressyrtävling som vi ska starta i, i helgen. Idag var inte Sune på så bra humör. Han var lite sur och "privat" som han kan vara ibland. Ridningen gick sådär, när han väl gjorde rätt så var han super duktig och fin, men dock brukar ponnyer inte ta ett stag mer än vad man ber om. I morgon ska Sune få vila och ta det lugn. I går kom förresten mina klänningar ifrån H&M, de var snygga men dock lite förstora. Nu måste jag börja göra mig ordning inför utvecklingssamtalet som jag ska ha i eftermiddag, önska mig lycka till :P
Dagens Outfit för Sune:
Dressyrträns med strass
4 vita benskydd med fårludd: Event
Dressyrschabrak: Mia´s
Dressyrsadel: Passier
Hoppas att ni får en fortsatt trevlig torsdag!
Kramar

Hallå!

Hej på er! Nu har veckan dragit igång igen :) Igår trimmade Mickaela igenom Sune och det såg verkligen sk**t bra ut! Hon tycker att han bara blir bättre och bättre. I dag har Sune blivit skodd.  Tyvärr var Sunes special skor slut så han fick ett par vanliga skor. Det är något som gör mig lite nervös. Tänk om det  ändrar Sunes rörelsemönster negativt så pass att det påverkar oss. Vår hovslagare sa att det inte skulle vara någon större skillnad så jag håller tummarna för att han ska ha rätt. Eftersom Sune skoddes idag så tog vi det lite lugnare, vi tog en skritt runda ute i vårsolen på asfalts vägen. Det var något som Sune njöt av.
Så här ser resten utav veckans planer ut:
Ons: Lösgörande och programträning ( Inne och ute)
Tors: Trimmning + programträning
Fre: Vila
Lör: Lösgörande
Sön: Regional ponnydressyr i Trollhättan.
Puss & kram

god morgon

Hallå! har ni sovit gott? Själv sitter jag just nu tillsammans med mamma och planerar för sommaren och tävlingsplaner. Idag så ska Sune och jag bara ta det lugnt. Vi ska ta en liten promenad och mysa lite i vårsolen. Nu börjar jag få slut på bloggidéer. Det kanske inte är så roligt för er att läsa om samma saker hela tiden? Ni får gärna komma med blogg förslag. :) Ha det fint!
Puss & kram
Bjuder på en gammal sommar bild på mig och Sune :)

Hej bloggen!

Hallå! Nu har jag varit i stallet och fixat. Allt har gott bra. Sune njöt som bara den utav vårsolen, men vem gör inte det :) Nu börjar div starten närma sig, det är nu bara 10 dagar kvar nu. Jag måste börja lära mig lagtävlans programmet och hinna traggla igenom det med Sune så att allting sitter perfekt. Apro på tävling hittade ett snyggt dressyrtävlings schabrak ifrån shockemöhle. Nu ska jag gå och tvätta mina kläder, städa och rensa ur min garderob. Ha det så fint i det underbara vädret.
Puss & kram från mig och Sune
inte det :P

trött

Hej igen! Nu är jag helt slut! Har duschat och ätit och nu har jag legat och beställt hem 2 super söta sommarklänningar. Dagens ridpass gick ganska bra. Det var bara lite för mycket folk i ridhuset. Vi tränade på halter, ryggningar, öppnor,slutor,galoppfattningar,förvänd galopp,bakdelsvändningar och andra lydnads övningar. Veckans träningstipps blir: Bakdelsvändningar- Det är verkligen en super bra övning. Du som ryttare får träna noggrannhet, timing och kontroll i utförandet av dina hjälper, hästen blir balanserad och lösgjord.
I helgen är det hopptävlingar på klubben och det gör att det inte kommer gå att rida inne. Istället kommer jag och Sune passa på att ta skogspromenader.
Det var dessa två klänningar jag beställde, dem kommer vara perfekta till sommaren då man är gyllenebrun. Gud vad jag längtar efter sommaren!
Nu måste jag tyvärr sluta skriva. Ha det fint så hörs vi morgon bitti.
Puss!

en snöig fredag

Hej hopp! Jag är precis hem kommen ifrån skolan och ska nu sticka iväg till stallet. Jag ville bara visa att jag överlevt detta snöväder. Så fört jag kommit hem så hör jag av mig igen :) ha det fint så förs vi sen!
Puss och kram

Torsdag

Hej! allt bra med er? Själv mår jag prima. Idag har jag bland annat varit hos frissan och klippt mig :d Tycker att det är skönt med lite förnyelse. Jag klippte bort ca 5 cm så nu har jag mer sommar kort hår. Idag tog jag och Sune en skrittrunda utomhus i ca 40 min. Sune var pigg och glad. I morgon så är det fredag igen :D Det ska bli yters härligt :D Nu är det dags för mig att äta kvällsmat. Ha det bra så hörs vi :)
Kram!
Jag bjuder på en härlig bild på min älskade lilla kisse. Här håller han mig sällskap på tona,hahah
Visst är han söt :D

onsdag!

Hej alla solstrålar! Jag hoppas att ni haft en trevlig onsdag! Start så ska jag åka iväg upp till stallet. Eftersom det är så fint väder så ska vi nog skritta ut en runda idag. Ridpasset igår gick super bra. Sune kändes super fin! Det ända som jag har börjat märka är att Sune har "vuxit" ur sin sadel. Den ligger inte helt hundra. Det ser nästan ut som som sadeln ligger mer ovan på honom än med. Det är svårt att sätta fingret på vad det är men, man ser att den ligger lite ojämt på honom. Jag får väll helt enkelt be någon som kan lite mer titta på hur det ser ut. Ha det så bra så hörs vi kanske mer i kväll

18 dagar kvar till start!

Hej hopp! Jag hoppas att allt är bra med er! I dag kom jag på att det bara är 18 dagar kvar tills Div 1 startar. Den 3/4 drar det igång! Det är helt otroligt va snabbt det har gott sen det bara pratades om det. Måste säga att jag är sjukt tacksam för att jag får vara med och delta i detta och att laget består av så sjukt fina och härliga personer! I kväll så ska jag rida :) Tänkte rida lite lösgörande och lydnad idag. Men innan jag ska upp till stallet så ska det pluggas! I morgon så är det nationella i kemi och ja, jag börjar bli lite små nervös. Ha det så bra mina fina läsare!
Puss å kram

Fortsättning på tips och fix inför tävling

Hej! Nu har jag precis kommit hem ifrån skolan. Idag var en väldigt skön dag då jag bara hed 3 lektioner. Tänkte bara att jag skulle slänga in en liten fortsättning på hur jag "fixar i ordning inför tävling" innan jag måste gå och sätta mig med plugget. Förra gången jag bättrade om hur jag fixade inför tävling så tog jag upp lite av det fix jag gör med Sune, nu tänkte jag berätta hur jag fixar i ordning mig själv, vilka prylar jag använder och så.
Egentligen så är det inte så mycket jag gör, men här är några saker jag gör:
1.Jag försöker alltid att lära mig mina program en vecka innan tävlingen, jag springer igenom programmen på en matta där jag placerat ut de olika bokstäverna. Det kanske låter lite fjantigt men det är verkligen skit bra! Ett annat bra sätt är också att gå in å titta på stallbacken .com, där kan man se hur vägarna ska ridas och så.
2. Jag plockar alltid fram kläder kvällen innan. Innan jag somnar så går jag igenom i detalj hur jag ska utföra mina program på tävlingsbanan.
3. På tävlingsdagens morgon så går jag upp och äter en rejäl frukost och sedan går jag och sminkar mig och fixar håret. Håret brukar jag alltid ha som i en bulle dekorerad med vita pärlor. Jag använder mig av en så kallad donut. Jag kan verkligen rekommendera dem.
Liknande sådana här pärlor är fästa som på en hårtoffs, den fäster jag runt min "bulle"och slutligen fäster jag en större pärla mitt i "bullen". Som skydd sätter jag ett nät som ska hjälpa till att hålla håret på plats.
Så här blir resultatet. På bilden så är det AnnaMalin som fixat den på mig, sjukt duktig är hon!
Hoppas att ni fick lite små tips :)
Puss å kram

Sovmorgon!

God morgon allihoppa! Nu är en ny vecka här och det innebär ju nya möjligheter och nya prov. Känner min inte så pigg inför den här veckan. Jag har nämligen 2 prov,nationella kemi och matte. Eftermiddagen kommer att gå åt att plugga, så det blir eventuellt mamma som får ta hand om lilla älsklingen = Vila.
Lite av veckans planering ser ut såhär:
Mån: Vila
Tis: Lösgörande arbete ( ute & inne)
Ons: Trimm
Tor: lugn skogsrunda, ev löshoppning
Resten av veckan utestår att se, eventuellt så kommer jag att träna för Mickaela någon dag denna veckan.
ungefär så här trött känner jag mig nu
Nu måste jag tyvärr sluta skriva :( hoppas att ni får en fin dag och vecka!
Puss å kram

Dagsens + tävlings fix tips

Hej! Nu är helgen tyvärr slut. Måste säga att jag inte är ett dugg utvilad. Jag hade verkligen inte haft något emot några lediga dagar till. Idag har det varit en väldigt slapp och mysig dag. Hedvig och jag har inprincip legat nerbäddade och tittat på film hela dagen, i bland måste man få ha sonna dagar med. På eftermiddagen idag åkte jag upp till stallet för att göra alla sysslor och skritta ut med Sunisen. Sune var väldigt pigg å glad idag, vilket jag uppskattade. Är så tacksam för att jag har en så fin ponny<3
Nu tänkte jag att det kanske skulle vara lite roligt för er att få läsa om någonting annat så därför så har jag tänkt att jag ska skriva lite om hur jag förbereder oss inför en tävling, putsning och annat fix som man fixar med inför en tävling.
Dressyrstövlarna:
Mina dressyrstövlar putsar jag alltid upp med skoputscrémen KIWI. Först torkar jag av stövlarna med en fuktig trasa så att smutsen ska försvinna, sedan smörjer jag in stövlarna med skokrämen. Jag låter crèmen verka och sugas in i lädret i några minuter, sen tar jag en borste och borstar stövlarna. Efter det så tar jag en nylonstrumpa och gnuggar stövlarnas yta blank och fin.
Tränset:
Först torkar av allt dam och skit med en trasa. Sedan sprejar jag rengöringsspraj på tränset. Det torkar jag även av efter nån minut, sedan så smörjer jag in tränset med vanlig lädertvål, och torkar av med en ren och torr trasa. Sist men inte minst så sprejar jag in nosremmen i hårsprej som gör att lädret bli blankare. I bland putsar jag det blankt med en nylånstrumpa istället, det sliter inte lika mycket på lädret.
Sadeln:
Först torkar jag av sadeln med en fuktig trasa. Sedan så sprejar jag in den med rengöring, torkar av efter någon minut och smörjer sedan in med sadeltvålen. (se bilden ovan) Sist så torkar jag av sadeln med en tor trasa.
Sune:
Sune brukar jag alltid rykta lite extra inför en tävling. Jag flätar alltid svansen innan tävling så att svansen ska få små söta vågor. Sen knoppar jag alltid. Jag knoppar så kallade flyinge knoppar, snygga knoppar får man o man lägger ner lite träning på dem. Jag använder mig av en mankar som jag använder för att mätta upp lika stora knoppar så att knopparana ska bli lika i stora. Jag fuktar manen så att jag kan fläta manen hårtoch så att all man ska av med.
På ett ungefär så här fixar jag i ordning Sune å så inför en tävling. Senare kommer en fortsättning på hur jag fixar i ordning migsjälv inför tävling :D
Hoppas att ni fick lite tipps nu. Nu måste jag sluta blogga :(
Ha det fin så hörs vi!
Puss å kram

Dagens tävling!

Hej hej! Idag har jag varit iväg och tävlat i Mantorp. I morse så ringde väckarklockan kl 05.30. Transporten med hästarna och vi gav oss iväg redan kl 07.00. Min första start var kl 09.45. Det var Lätt A:1 och där red jag på 66,842% och slutade på en 6 plats av 18 startande. Sune kändes fin men lite seg stundtals. Vid 14.15 tiden så var det dags för min andra start. Där gick det inte lika bra, jag var illamående och hade huvudvärk och detta på verkade såklart vår start, tyvärr. Redan nu så taggar vi inför vår nästa tävling som är den 3/4 hemma på klubben. Om ni vill så kan jag göra ett litet inlägg om hur jag fixar i ordning allting inför tävling. Nu måste jag sluta blogga, Fina hedvig är här nu så vi ska fortsätta titta på Melodifestivalen :D
Jag och Sune i en sluta (?) 
Sune och jag i en fin galopp (?)
Jag och ängeln på framridningen :D
Puss å kram på er!

Träning och tävling på g!

HEEJ! äntligen lite tid för bloggning ;P Denna vecka har bara rusat i väg. Tyvärr så har Sune lyckats få en liten smäll på ena benet och har därför varit lite svullen, men med nya back no track skydd och lite vila med promenader på asfalt så verkar det som om allt är som det ska vara nu. Jan-Ove kommer idag för att träna oss så vi får se vad han säger, om det är någon ide att åka och tävla i morgon, då jag inte ridit honom på 3 dagar nu. Jag håller verkligen tummarna för att Sune ska vara helt ok nu! Får ju ta det lite lugnare idag. Annars har Sunes allmänna tillstånd varit finfint. Jag gick på promenad med honom i ca 40 minuter igår och det fanns vissa stunder då han var hel busig, men ack så snäll :P Idag så måste jag och mamma fixa de sista förberedelserna som transporten, knoppa och packa inför morgondagens tävling. Jag ska alldeles strax sätta igång och börja springa igenom Lätt A:1 och LÄtt A:P1 här hemma på min matta.
Så här ser vår pack lista ut:
SUNES:
1. Sadel
2. Dressyrgorden
3. Träns
4. Vita lindor
5. Stall termotäcke
6. Back on track
7. Svett täcke
8. Termotäcke (ute)
9. Hästgodis
10. Hö
11. Havre + pellets
12. Spö
13. Vita tävlings schabraket
14. Pass
15. Hästlicens+ mätintyg
16. Nummerlapp
14. Fleece täcke
17. Ländtäcke
NIKES:
1.Tävlings kavaj
2. Pastrång
3. Ryttarlicens
4. Stövlar
8. Hjälm
9. Tävlings handskar
10. VARMA kläder
11. Ipod
12. Sporrar
13. Fika
14. Program
Ja det är ju en hel del att hålla reda på!
Hoppas att ni får en trevlig eftermiddag nu!
Ps. vi kanske hörs kväll :P
Puss och kram

Härlig söndag!

Hej hej! Gud vilken fin dag det är idag!!! Jag och Sune har varit ute i solen och ridit. Även idag red vi lite på fälten. Underlaget på fälten var tillräckligt bra för att trava och galoppera på. Sune tyckte att det var underbart och man riktigt märkte hur han njöt. Även jag njöt som bara den. Jag satte mig en liten stund i solen och fick lite färg i ansiktet :P Nu kanske man vågar hoppas på att våren är här :D. I morgon så ska Mikaela trimma Sune lite. denna veckan kommer jag att behöva trimma lite extra då det är regional dressyr tävling i Manntorp nästa lördag. Både Hanna och jag ska dit, gud av roligt det ska bli :D.
Veckans planer: Måndag: Mikaela trimmar Tisdag: Sune vilar ( Promenad ute på asfalt) Onsdag: Lösgörande + Programträning Torsdag: Vila Fredag: träning för Jan-Ove (Trimm) Jag passade även på att ta lite kort i dag :D
Hoppas att ni tyckte om bilderna :)
Ha en fin söndag!
Puss & kram

Lördags kväll!

Hej igen! Nu är jag hemma efter att ha mött upp fina Lisa och träffat en vän å hans fotbollslag som är här för att medverka i en fotbollsklubbs cup. Vi hade det mycket trevligt som vanligt :D Nu åter till häst snacket :) Idag var Sune en pigg buse! Vi skrittade ut en liten runda på de frusna fälten. Jag pysslade om honom lite extra och det verkade som att det uppskattades. I morgon får jag se om jag har möjlighet att rida lite mer ordentligt, det bror lite på hur länge hopptävlingarna ska hålla på. Annars ser det ut som att det blir en rätt lugn dag morgon. Jag hoppas att även er söndag  kommer att bli mysig. Vi hörs i morgon.
Puss å kram

God morgon sunshines!

Hej! äntligen har jag lyckats få in ett litet inlägg :D Jag hoppas att er vecka varit fin, min vecka har varit stressig som vanligt. Jag har ganska mycket i skolan nu men jag hoppas att denna vecka kommer att bli lite lugnare på prov fronten. Sune och jag har varit ute och skrittat väldigt mycket denna veckan men i går satt Mikaela upp och red igenom honom en liten stund. Sune såg mycket trevlig ut, han har verkligen utvecklats nått så enormt. Ett tecken på det att han har fått mycket muskligare kropp och maffig, snygg hals. Jag är verkligen stolt över lilla guldklimpen. Går kvällen tillbringades hemma hos mig med fina Hedvig, Lisa och roliga Patrik, Gustaf, Hampus och Algot. Vi Åt en massa onytigheter och spelade ett spel och snackade. Om en liten stund ska jag klä på mig och gå hem till Hedig för att sedan möta upp Lisa, sen ska vi gå och titta på när en bekant från Malmö kommer för att spela en fotbollsmatch här. Vi får hålla tummarna för att att det går bra för honom och hans lag. Efter lunch ska jag åka upp till stallet. På schemat idag:
En skritt runda ute då det är tävlingar på klubben. Jag funderar även på att jag ska försöka städa igenom min transport då jag kan tänka mig att den är väldigt skitig.
Nästa helg så är det dags för en regional tävling i Manntrop. Jag och Hanna ska åka dit för att försöka sätta våra kval in till nationell, så denna veckan är det programtränig och taggning som gäller. Jag ska även passa på att mysa och pyssla om lille Sunispunisen lite extra idag så att han får känna sig speciell :P
Sune för någon dag sedan <3
Kram kram, vi hörs lite senare idag :)

RSS 2.0