Vilken härlig dag!!

Hej! gud vilken varm dag det varit idag! Riktigt skönt. Nu ska jag åka upp till stallet och ta hand om min fina ponny. Vi hörs kanske lite senare igen :)
kram
Se hela bilden

Här kommer även en bild på Sune innan trän...

img_3873 (MMS)

Här kommer även en bild på Sune innan träningspasset :) kram


Tränat för Mikaela

HEJ!!! I dag har det varit en super chill skoldag. Vi pratade och tittade mest på film på lektionerna. Direkt efter skolan cyklade jag snabbt upp till stallet för att hinna i tid till träningen för Mickan. I början av passet red Mickan igenom Sune för att lösgöra honom lite extra och rätta till och känna av honom. Efter några minuter fick jag hoppa upp. Vi tränade väldigt mycket på uppridningarana i galopp då det är väldigt viktigt att få till en bra start av programmet så att domaren få ett bra första intryck av en. I början gick det inte så bra då Sune gärna vill vika sig som en banan i kroppen och blir slingrig som en orm, men efter ett tag blev upprindingarna faktiskt riktigt bra! Det är tur att man har så bra tränare asså! Nu satsar vi på att få en åtminstone 8 på vår inredning i helgens tävling. I morgon ska Sune få gå ett lite lugnare pass och sen på onsdag ska han få vila. Nu ska jag äta lite och sedan ska jag sätta min framför tv:programmet "Total black out" på 5. Hoppas att ni också får en härlig kväll!
Kramar
Bilden är tagen på Mickaela (Mickan) och hennes minst sagt FINA häst Emma under unghäst-VM. Visst är de fina :)
Emma

Skolavslutnings klänning hittad!!!!!

Hej igen!! Letar ni också efter den perfekta skolavslutnings klänningen?? Jag kan nu säga att mitt letande är över. Jag har äntligen hittat 2 skolavslutnings klänningar, jippi! Själv tycker jag att de är super söta, dock har jag ett problem, jag vet inte vilken av dem jag ska välja. Därför tänkte jag att ni kanske skulle vilja hjälpa mig?? :) Här kommer en liten tjuvtitt :P Nå, vad tycker ni?
Kramar :)

äntligen lite blogg tid!

Hej! nu är jag tillbaka! Allt bra med er? Själv mår jag fin, dock är jag lite trött efter en hektisk vecka med massa prov och inlämningar. Sune har fått vila nu några dagar och igår så började jag sätta igång honom. Idag så var vi ute i skogen. Vi red till den så kallade galoppbanan och hoppade några stockar. Sune tyckte att det var skit kul. På väg hem så gick det minst sagt snabbt. Ha passade på att bralla av sig lite när vi galopperade. Det blev helt enkelt en super mysig skogstur. I morgon ska jag eventuellt testa på att rida på klubbens nybyggda utebana. Behöver ha lite trimning nu denna vecka då tet är en regional tävling i Mariestad nästa helg. Hur har eran vecka sett ut?
Jag vill även passa på att hissa Kingslands super snygga Sverigetröjor!!
Så här ser ser de ut. Vad tycker ni? Håller ni med mig om att det är en STOR hiss?
Jag vill även tipsa er om att Charlies har rea denna helg! Missa inte det!! :D
Känner att jag har lite bloggtorka så ni får gärna komma med förslag :)
HA det fint så hörs vi lite senare :)

SÄLjer nu mina cavallo grand prix plus dressyrstövlar!!!!!!!!!

Hej! Det var ett tag sedan. Jag har mycket att göra i skolan just nu, slut spurten ni vet...
I alla fall så har jag bestämt mig för att sälja mina Cavallo grand prix plus dressyrstövlar då jag har vuxit ur dem. De är helt underbara att rida i och gör att du som ryttare får ett bra stöd och snygg sits. De är pedantiskt skötta och endast använda vid träning och tävling. Dragkedjan sitter på skaftet insida och gör att det är smitigt att ta av och sätta på sig dem utan att dragkedjan syns. De är groda av ett speciellt läder som gör att de är jätte lätta att putsa upp så pass mycket att de ser ut som om de vore lackade. Jag säljer dem till ett bar pris. Vid mer info och bild så hör gärna av er till:
[email protected] eller lämna en kommentar så tar jag kontakt med er!
Ps. tipsa gärna era vänner om att jag har har ett par Cavallo Grand prix plus dressyrstövlar till salu
Imorgon kommer jag nog att kunna blogga mer normalt igen ;)
Kramar från mig och Sune ms mår prima :)

En händelserik tävlingsdag

Hej! Nu är även denna tävlingsdag slut. Det har varit en väldigt händelserik tävlingsdag. Vår första start var ponnyalsvenskans lagprogram. Tyckte att jag fick en hyfsad bra känsla på framridningen. Dock tyckte jag att vi fick lite dålig tidsuppfattning. Hoppade upp på Sune lite för tidigt och då är det lätt att man fördriver framridningstiden på ett och ofokuserat sätt. Fick 60.9 trotts 2 strora missar och en hyfsad placering. Var inte alls nöjd efter starten så jag bröt ihop och tyckte att det kändes hopplöst. Som tur var så har jag så fina lagkamrater och föräldrar som peppade och tröstade mig. Förskte sedan ladda om till nästa start. Sedan red jag fram i ca 15 min inför LA:P1. Hade faktiskt en bra känsa under framridningen. Gick in på tävlingsbanan med ett leende. Fick en sådan härlig känsa inne på tävlingen. Red på och tänkte mest på att jag skulle föröka hållla samma härliga känsla genom hela programmet. Det lyckades jag ganska bra med och gick ut fån banan med en stor lättnd och stolthet. Var faktiskt så sjukt rörd att jag bröt ihop igen. Resultatet blev 61.8% och en första placering som höll sig gska länge. Slutade på en 5 placering av 16 d-ponnyer. Hade dock även där 2 missar. Jag saknade 1% för ett nationellt kval. Om jag inte hade haft de 2 små missarna så hade jag haft ett kval. Andrea gjorde också jätte bra ifrån sig och jag är verkligen stolt över vårt fin lag! Nu orkar jag inte skriva mer då det varit en lång dag. Hörs mer imorgon då vi kommit hem från Öland och då kan jag berätta mer. Kram

Vi är på gång, vi är laddade vi är....!

Hej hopp! Fullt upp som vanligt. I morgon sticker laget till Öland för final. Är faktiskt närvar. I morgon väntar en ca 6 timmars bilresa med älsklings ponnyn därbak. Vi har hyrt 2 stugor som vi ska bo i tills på söndag då vi åker hem igen. Nu gäller det bara att packa, packa, packa och ännumera packa och även springa igenom mina program. Jag startar både i ponnyallsvenskans dressyrprogram och i LA:P!. Hoppas på bra resultat denna helgen. Sune har hunnit få nya skor och vi har hunnit träna för Mickan. Han har känts fin de senaste dagarna iaf. Idag så tvättade vi honom och packade mat och sådär. Nä nu måste jag fortsätta med packningen.
Ha det fint så kanske vi hörs morgon :)
Kramar

Många järn i elden

Hej! Just nu har jag mycket att stå i men tänkte ge er ett litet inlägg ända :) Jag vill även tacka Andra för de fina fotona hon tog på oss förra Jan-Ove träningen :) Nu börjar det dra ihop sig för Div finalen på Öland. Måste packa och så nu för på fredag kör vi :) Öland herre we komet!!
Här är några av bilderna, Hope you ill like it! :P
Puss å kram skumbanan som AnnaMalin brukar säga :)

Stallet here I come!

Hej! Nu ska jag strax cykla iväg upp till sallet. Idag ska Sune få vila. Ska pyssla lite extra istället idag istället. I morgon är jag ledig och ska passa på att träna för Mickan :)
Glömt att visa vilken pastrong jag beställt hem, här är den ialla fall. Jag har lagt till en dekoration på den och det är att även nackbandet ska vara dekorerad med spetsbandet precis som sjalen. Vad tycker ni? Är det en hiss?
29-10 016.jpg
Vi hors kanske lite senare kväll. Kram så länge :)

Hej Tjollahopp!

Hejsan svejsan! Allt bra med er? Idag vart jag tidig uppe i stallet för att rida både Joppe och Sune. Träningen med Joppe gick väll inte jätte bra, passet började med att ridskolehästarna sprang som tusan i hagen utanför ridhuset och gissa om Joppe blev uppspelt. Sedan handlar det väldigt mycket om att visa vem det är som bestämmer och vara snabb i hjälperna i ridningen på Joppe vilket jag inte hunnit bli än. Sune och jag red ut i skogen idag igen fast idag så klättrade vi vilket Sune tyckte var lite jobbigt. Nu sitter jag i alla fall här hemma och pluggar som en galning då jag har ett prov och två inlämningar denna vecka. I morgon ska Sune få vila och på tisdag ska vi eventuellt träna för Mikaela :) Sedan får jag se hur jag lägger upp planeringen på bästa sätt inför div.1 finalen på Öland nästa söndag. På tisdag har jag även eleverhjälperelever dag vilket innebär att alla är hemma och städar för insamling av pengar till typ fattiga barn. Nä nu måste jag fortsätta med plugget. Ha en fin söndag!

Kramar :)

Har drabbats av Bieber-fever♥

Hej! Nu har jag äntligen sätt Never say nerver och jag har inga ord för hur bra den var♥!  Kan bara säga att jag drabbats av Bieber-fever
Jag säger bara:
- Ni måste se den!
Nu sitter jag och lillebror illa fall och tittar på Melodifestivalen, hoppas verkligen att Sverige vinner!!!
Jag vill även säga nattinatti till er finingar, hörs i morgon! :)

Så här har min lördag varit

Hej! Sitter nu här framför datorn och bloggar, närsomhälst kommer min fina vän Clara med familj över för en mysig middag hos oss. Idag red jag både Joppe och Sune. Träningen med Joppe var krävande men mycket lärorikt. Tycker att det är jätte roligt att få rida 2 hästar. Sune och jag fick idag sällskap av söta Andrea och Daphne när vi red . Vi red till galoppbanan idag vilket var jätte trevligt!! Sedan åkte jag och Andrea till Konsum och handlade lite fika. Körde sen till stallet och hade lite picknick i Andreas lilla bil medans vi pratade om mål, drömmar och planer med våra älskade ponnyer. Nu måste jag tyvärr sluta skriva. Hörs kanske lite senare :)
Kramar!

Äntligen en snygg pastrong påväg hem!! :D

Heej igen! Har precis beställt hem en super söt pastrong från Equi design!!! Bilder på den kommer ut i morgon :D . I morgon ska jag både rida Joppe och rida ut i skogen med älskade Sune, Andrea med lilla goa Daphne ska också hänga med, underbart :) Nä nu ska jag gå och sussa, nattinatti mina fina läsare ♥

En fantastisk D-ponny till salu med flertal SM starter i bagaget!!

Hej, jag har nu glädjen att förmedla att en super fin d-ponny med ett flertal SM starter i bagaget nu är till salu. Han är en New forest valack född 1996, är ca 145cm hög. Min Tränare Mickaela Alderin Danielsson red denna fina ponny för några år sedan, men nu är han till salu då hans nuvarande ägare har blivit junior. Han är en super fin ponny för dig som är kräsen och vill ta dig upp till ponnydressyrens topp. Vid intresse så hör gärna av dig till: [email protected] eller lämna en kommentar :) Bilder kan ordnas vid intresse!
Kramar :)


Känslan är tillbaks :D

Hej hej hej! Allt bra med er? Själv mår jag toppen. Idag var det Jan-Ove träning vilket var jätte skoj. Träningen gick jätte bra och i slutet var både jag och Jan-Ove och förhoppningsvis lilla älsklingen nöjda. Träningen idag gick ut på fokus och noggrannhet. Söta Andrea var gullig och fotade när jag tränade så förhoppningsvis kommer det upp lite bilder från dagens träning lite senare i kväll. Träningens övningar var super bra och därför tänkte jag att jag kunde dela med mig av dem.
Så här går det till:
Efter du ridit fram din häst i lite lägre och rundare form så börjar du att lägga 10 meters volter i varje hörn. Se till att du har din häst ställd och att den inte är för öppen och hög eller lång och låg i formen. Var noga med att du får med hästens bogar och att den spårar. När du känner att du fått till en bra volt gör du en noga övergång till mellanskrit i hörnet, skritta sedan ut på långsidan och gör en öppna. när du kommit fram till slutet av långsidan gör du en övergång till trav och lägger 10 meters volten i hörnet fortsätt seda medn övningen på samma sätt. När du känner att du har koll på läget så kan du sedan fortsätta med öppnorna fast nu i trav. Målet med denna övning är att du som ryttare ska känna att du får mer kontroll och att både du och hästen blir noggrannare och fokuserade. Hoppas att ni förstår min beskrivning :)
Nu ska jag gå och äta kvällsmat, är super dupera hungrig! Ha det fint så hörs vi nog lite senare!!!
Ps. vill bara önska AnnaMalin och Spirre ett stort lycka till inför deras nationella start i Mantorp i morgon!!
Kramar från oss!

Hej! Just nu är jag i stallet. Har precis ...

img_3746 (MMS)

Hej! Just nu är jag i stallet. Har precis släppt ut Sune i gräshagen och gissa om han blev glad, det kanske bilden talar för ;P Även idag har jag tänkt att vi ska ut och ta en sväng i skogen, man måste ju passa på nu när det är så fint väder. Imorgon är det äntligen jan-Ove träning igen. Nä nu måste jag fortsätta med mitt. Ha en fin eftermiddag & kväll. Kramar från oss :)


Härlig kväll på g

Hej hej! Allt bra med er? Gud vad varmt det varit idag, riktigt skönt! Onsdagar är alltid en lång skoldag då jag börjar kl 08.00 och slutar kl 15.30 men som tur är har vi studiedag i morgon. I kväll ska jag eventuellt om jag hinner dra ner till Vetterstranden för att grilla med mina fina vänner. Idag har jag tänkt att jag och Sune ska rida ut, tror att vi båda behöver det nu när det känns som vi är i en svacka. Annars är allt bra med oss. Hoppas att ni alla får en mysig kväll.
Kramar :)

flaggan är inte på topp

Hej på er! Jag har haft lite svårt för att blogga de senaste dagarna. Känner att jag är i en svacka där ingenting funkar. Orkar inte förklara men så kan man känna ibland och så är det för mig just nu. Det här med hästar är inte alltid lätt och roligt. Ibland är det, det roligaste som finns och något man inte kan leva utan och ibland undrar man varför man håller på med det. Jag hoppas att denna känsla snart förvandlas till den där positiva glöden jag brukar ha.
Något jag verkligen vill säga är att jag tycker att det är jätte roligt att bloggen börjat växa, kärlek till alla mina fina läsare! Snart kommer Emma för att hjälpa mig med plugget :P Har ni några idéer om vad ni vill att jag ska skriva om så kom gärna med förslag.
PS. måste bara säga att Never Say Nerver släpps ut som dvd i morgon om jag förstått det hela rätt, snacka om att jag och mina fina vänner kommer att sitta bänkade framför filmen:)
Så här trött är jag på att inget funkar.
Puss på er!

Tjabba! Nu är jag tillbaka :) idag fick Su...

img_3691 (MMS)

Tjabba! Nu är jag tillbaka :) idag fick Sune lite välförtjänt massage vilket han typ inte fått på ett halvår. Anna Nore heter vår massör, jätte duktig tycker jag att hon är. Hon tyckte inte att Sune hade mycket spänningar och så, så alla vart nöjda. Sune tyckte att det var superskönt! Efter Sunes massage så gick han och jag en liten promenad. Efter jag hade fixat med allt i stallet så red jag Joppe, Lasse (Hannas pappa ) hjälpte mig på ridpasset. Ridpasset gick idag ut på presitions arbete och fokus. Var rätt nöjd i slutet faktiskt. Snart ska vi äta en god fredagsmiddag och sedan ska jag dra hem till min fina vän Clara :) Ha en mysig kväll mina fina vänner :)  Kramar!


Fixa dina egna smycken :)

geling! Friday is back <3 Tänkte att jag kunde lägga in ett snabbt litet inlägg till er innan jag ska iväg till stallet. Kl 16.30 ska Sune nämligen få massage :) Jag tänkte bara tipsa er om en affär här i Jönköping som man kan gå till om man är sugen på att tillverka sina egna smycken. Affären heter Wersters och ligger precis vid Sofia kyrkan. Jag var där förra helgen och inhandlade lite smyckes pyssel. Jag gjorde mig ett eget era-kuff örhänge, dock tror jag inte att jag passar så bra i det så jag hade tänkt att gå dit igen och köpa nya smyckes grejor. Det är ganska billigt där också. Tänkte bara att ni också är lite intresserande av att designa egna smycken och så iså fall tycker jag att ni ska ta er en titt in i Westersbutiken :P
Det är örhänget på bilden som jag gjort själv :P Vad tycker ni, är det en hiss eller diss?
Kram på er!

Hiss eller diss, det är frågan

Hej igen! för ett tag sedan såg jag att det har kommit ut glitter nagelack för hästar, själv tycker jag att det är på tok för mycket, men det kanske kommer vara den nya hitten. Va tror ni och vad tycker ni, detta är en hiss eller diss?
Kramar ifrån oss :D

En riktig träningsdag!

Hallu på er! förlåt för min dåliga uppdatering här på bloggen. Som ni kanske förstår så har jag haft mycket att göra. Idag har varit en riktig träningsdag. Det började med ett "bip test" (konditionstest) på idrotten, sedan var det en rask promenad hem från skolan och sedan träna för Jan-Ove med både Sune och Hannas hingst Joppe :P Träningen gick ganska bra fast jag kan lätt bli ofokuserad ibland när jag rider så Jan-Ove sa till mig på skarpen några gånger vilken jag kan behöva. Nu är det skärpning som gäller! Bege hästarna kändes fina, dock var Joppe lite busig :) Efter denna intensiva dag har jag nu unnat mig själv lite avslappning här i sängen med datorn, mobban och älskade kissen i högsta hugg. I helgen är det även dags för div 1 omg 2 i Lenhovda, och nu jä**ar ska det bli placering!!!!
Idag var det även första gången jag såg Andreas nya "arbetsobjekt", gud vilken sockersöt ponny säger jag bara!
I morgon ska Sune få ta det lugnt, han ska bland annat eventuellt få massage.
Nu ska jag ägna mig åt att ta det lugnt, Ha det fin alla mina fina läsare!
Kramar :)
Ja,a det gäller ju att man börjar i tid eller vad säger ni?, hihi :P

Nu är det dags för Jan- Ove träning :D!

Nu är det dags för Jan- Ove träning :D!


Hallå!!!! Gissa vad vi har gjort idag :) J...

img_3685 (MMS)

Hallå!!!! Gissa vad vi har gjort idag :) Jag går ju ut nian nu och då tar man ett spekfoto, så himla skoj! Vi alla i klassen var utklädda till grekiska gudinnor och killarna var grekiska krigare :) OBS! Bilden är inte seriös!! Ps. Ursäkta min dåliga uppdatering :) kramisar


God morgon! Idag är det ytterligare en täv...

img_3675 (MMS)

God morgon! Idag är det ytterligare en tävlingsdag. Idag åker vi ju till Boxholms reg dressyr. Jag red igenom Sune igår och det var lite blandade känslor inför idag, det vill väl säga det passet inte gick kanonbra. Hoppas verkligen att allt funkar idag istället. Tävlingen går ute så det kanske gör att Sune bjuder lite extra, dock såg det ut som om det skulle börja regna i Boxholm idag kl 14 och jag rider 14.12. Vi får hålla alla tummar för att det blir strålande väder istället. Nu måste jag kila, hör av mig när jag ridit min ritt. Kramar


RSS 2.0